Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Události
21.10.2020
Rozhovor na Svobodném vysílači 25.10. - D. Polanský Kdo jsme my Slované
V neděli bude o právě vyšlé knize Kdo jsme my Slované hovořit Zdeněk Říha s autorem Dušanem Polanským. Nalaďte si v 17 hodin www.svobodny-vysilac.cz... číst celé
14.07.2020
MOKOŠ Fest IV 28.11.2020
Připravujeme pro vás největší festival slovanských folk-metalových kapel v ČR na počest slovanské bohyni podzimu Mokoš, známou i pod jménem Makoš. Č... číst celé
02.09.2020
Výtvarný kurz - Škola slovanského symbolu, vzoru a krasopisu
ZMENA TERMÍNU VÝTVARNÉHO A VZDELÁVACIEHO KURZU SLOVENSKÝ ORNAMENT SVETOVÝM výtvarný a vzdelávací kurz Pokračovanie z radu kurzov Škola s... číst celé
Zobrazit všechny události
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Knihy
  3. Utajovaná história slovenskej kuchyne

Utajovaná história slovenskej kuchyne

AUTOR: Róbert Ihring Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebnic... celý popis
Dostupnost
Skladem > 7 
Běžná cena
801 Kč
636 Kč
578 Kč
bez DPH
Číslo produktu:2147
Výrobce:Eko-konzult
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

AUTOR: Róbert Ihring

Mnohí dnes už vedia a iní zase tušia, že stará história Slovanov, našich predkov i Slovenska bola úplne iná ako sa píše v učebniciach. Ani to nie je žiadnym tajomstvom, že aj história Uhorska a starých Maďarov bola iná, ako to tvrdia oficiálne maďarské, a žiaľ i naše učebnice. Ani legendárny svätý Štefan, na ktorého sú Maďari takí pyšní, by nikdy nebol bez Slovákov kráľom Uhorska, atď. Málokto ale vie, že aj dejiny gastronómie v Uhorsku, a teda aj na Slovensku boli úplne iné, ako je to popísané v múdrych knihách. Ako sa teda stravovali naši predkovia obyčajný ľud a šľachta? Ako vznikli mnohé u nás obľúbené recepty? Tradície, maškrty a aj unikátne recepty. Skade sa zobrali na Slovensku moriaky ešte pred objavením Ameriky? Bol Krištof Kolumbus klamár? Priniesli kukuricu, fazuľu, tekvicu ap. do Európy až španielski moreplavci? Viete, že svetoznáma maďarská klobása je vlastne slovenský vynález? Viete, že aj u nás na Slovensku sa zbierali, jedli a aj exportovali do sveta najdrahšie huby sveta? Prečo nie sme pyšní na našu domácu slovenskú kuchyňu? Len ju nepoznáme alebo nemáme dostatok národného sebavedomia? Prvá kniha o aristológii v slovenčine, bohato farebne ilustrovaná.

NAKLADATEL Eko-konzult
DATUM VYDÁNÍ prosinec 2017
ISBN 978-80-8079-277-0
EAN 9788080792770
JAZYK slovenština
POČET STRAN 280
VAZBA pevná vazba
ROZMĚR 210 x 300 mm
DOPORUČENÁ CENA 871 Kč
Ke stažení
slovanskakultura.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz