Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-18 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Události
14.05.2023
KURS "ZÁKLADY BOJE NOŽEM", 10.6. Brno
Radek Pokora, autor knih PŘIPRAV SE NA NEJHORŠÍ, Jak vítězit ve rvačkách a Bear Claw - Revoluce v sebeobraně žen zve na JEDNODENNÍ KURS "ZÁKLADY BOJE ... číst celé
Zobrazit všechny události
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

  1. Úvod
  2. Knihy
  3. Kvašená zelenina na 1008 způsobů

Kvašená zelenina na 1008 způsobů

V knize se dočtete jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou a ... celý popis
Dostupnost
Skladem 2 ks
340 Kč
309 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:3845
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
    - 17 %
    1 hodnocení
    Cena před slevou 289 Kč
    239 Kč
    217 Kč bez DPH
    17 % sleva
    239 Kč
    217 Kč bez DPH
    Skladem 3 ks
    ks
      Kouzlo kvásku – Lahodné makrobiotické, vegetariánské a veganské recepty pro každý den
      - 18 %
      0 hodnocení
      Cena před slevou 279 Kč
      228 Kč
      207 Kč bez DPH
      18 % sleva
      228 Kč
      207 Kč bez DPH
      Skladem 4 ks
      ks
        Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta
        - 20 %
        2 hodnocení
        Cena před slevou 248 Kč
        198 Kč
        180 Kč bez DPH
        20 % sleva
        198 Kč
        180 Kč bez DPH
        Skladem 4 ks
        ks
          Zdravě jíst - Veganská, bez pšenice, bez cukru, bez tropických plodin
          - 28 %
          1 hodnocení
          Cena před slevou 298 Kč
          215 Kč
          195 Kč bez DPH
          28 % sleva
          215 Kč
          195 Kč bez DPH
          Skladem 2 
            Zkuste to doma sami - Veganská kuchařka
            - 27 %
            0 hodnocení
            Cena před slevou 349 Kč
            254 Kč
            231 Kč bez DPH
            27 % sleva
            254 Kč
            231 Kč bez DPH
            Skladem 2 ks
            ks
              Ájurvédská kuchařka
              - 18 %
              0 hodnocení
              Cena před slevou 358 Kč
              292 Kč
              265 Kč bez DPH
              18 % sleva
              292 Kč
              265 Kč bez DPH
              Skladem 3 ks
              ks
              • Akce
              Uvař mi lásku: Erotická kuchařka z afrodiziak
              - 40 %
              0 hodnocení
              Cena před slevou 399 Kč
              239 Kč
              217 Kč bez DPH
              40 % sleva
              239 Kč
              217 Kč bez DPH
              Skladem 4 ks
              ks
              Kompletní specifikace

              V knize se dočtete jak mléčně kvasit stovky druhů zeleniny ve vlastní šťávě, v barevných nálevech, se solí i bez soli, v otrubách, v misu, s moukou a různými omáčkami, s ovocem a v ovocné šťávě, s různými druhy koření, bleskově, střednědobě i dlouhodobě, v zeláku i ve sklenicích, v chladu i teple...
              Ve videu je kniha v lepené vazbě, která se však ukázala, jako velmi nepraktická při použití v kuchyni, listy se otáčely a bylo třeba na ně položit závaží. Proto jsme v dotisku zvolili kroužkovou vazbu, která dobře drží na stole bez otáčení. Nyní je tedy kniha s kroužkovou vazbou.

              Formát: B5- (155 x 232 mm)
              VazbaKroužková (drží na stole bez otáčení)
              Počet stran: 122
              Autoři:  Jan a Kateřina Kyselovi

              Z KNIHY DO KUCHYNĚ - SNADNO A RYCHLE

              Tato kniha shrnuje 12 let naší práce s kvašenou zeleninou. Čtenáře provádí od základních, jednoduchých způsobů kvašení postupně k těm náročnějším.

               

               

              Dbali jsme na to, aby všechny důležité postupy byly zachyceny formou fotek v jejich jednotlivých krocích. Tím pádem je přenesení dovedností z knihy do kuchyně snadné a zábavné. Také u receptů jsme se snažili, aby byly s fotkou - a jsou téměř všechny.

               

              JEN ZELÍ LZE NALOŽIT STOVKAMI ZPŮSOBŮ

               

              V první kapitole začneme s tím nejjednodušším, což je zelí. Když popustíme uzdu fantazii, tak můžeme říci, že zelí lze naložit stovkami různých způsobů. Osvědčené je zelí s kmínem, ale na Slovensku je oblíbená kombinace s bobkovým listem a novým kořením. S mrkví není zelí tak kyselé, lze však nakládat i s česnekem, křenem, jablky a jiným ovocem a tradičně se nakládalo i s brusinkami. Můžeme zkoušet různé množství soli, pokud ji přidáme, získáme více kyselé a silné zelí, které je výtečné do polévky - kyselice. Naučíte se kvasit i zcela bez soli. Můžeme také kvasit při různých teplotách a tím dostaneme jiné chutě i pevnost zeleniny. Všechny tyto postupy a mnohé další v knize najdete.

               

              KIMČI ZNAMENÁ KVAŠENÁ ZELENINA

               

               

               

              Kimči není jen jeden recept na kvašenou zeleninu. V Korei se tradičně nakládá v mnoha podobách a to jak s čínským zelím, tak i bez něj - jen třeba s ředkvemi nebo úplně jinou zeleninou. My si ho v knize připravíme jak v základní jednoduché podobě, tak i trochu složitější způsob s omáčkou, připravenou z mouky a koření. Tento postup nám trochu zakulatí chutě a výsledné kimči je spíše sladší a není tak kyselé.

              NÁLEVY BAREVNÉ, JEMNÉ I ÚDERNÉ

               

              V knize popisujeme různé způsoby kvašení v nálevu. Základní je slaný, ale také můžete nakládat do nálevu s ume octem, shoyu, misem, kořením a hrát si budeme i s barvami, připravíme si nálev žlutý, modrý, červený, oranžový, fialový, .... Nebudou chybět ani tradiční kvašáky a bulharské čalamády.

              KVAŠENÍ BLESKOVÉ

               

               

              Vykvašeno můžeme mít za 3 min, 3 hodiny, 3 dny, 3 měsíce i 3 roky. V knize si představíme i řadu receptur na kvašení bleskové, které je připraveno v řádech minut. Budeme používat různé probiotické startéry, které lze zakoupit ve zdravých výživách: umebošky, ume ocet, shoyu, miso a další.

              KVAŠENÍ V OTRUBÁCH

               

              Aby toho nebylo málo, projdeme si ještě další výtečný druh kvašení zeleniny - kvašení v otrubách. Výsledná chuť je velmi výrazná, záleží na koření, které do otrub přidáme. Oproti ostatním druhům kvašení se v otrubách voda ze zeleniny vsákne do otrub a výsledek je křupavá pevná zelenina, která je silně kořeněná a slaná. Servíruje se jen malý kousek k jídlu, nebo se takto naloženou zeleninou solí saláty, případně tepelně upravená zelenina.

              KVAŠENÍ S MISEM, OVOCEM A DALŠÍ DRUHY

               

              Podíváme se i na méně známe, ale zcela výtečné druhy kvašení jako je nakládání do miso pasty, kvašení s ovocem a také kvašení ovoce. Vykvasíme si dokonce i napodobeninu umebošek a ume octa z dřínů. Naložíme si plněné papriky zelím a věřte nebo ne, zalévají se vymačkanou šťávou ze zelí, takže je to druh kvašení "ve vlastním nálevu". Podíváme se i na kvašení česneku se solí, kdy si takto vykvašený česnek uchová silnou česnekovou chuť a během pár vteřin ho lze použít do každého receptu bez dlouhého loupání a strouhání česneku, zkrátka ideální zkratka kdykoli chceme urychlit přípravu jídel. Vykvasíme si i méně známé topinambury od Markéty Mikušíkové. Na závěr ještě jednou česnek v sojové omáčce, kde získáme dva druhy produktů a to výtečný kvašený, méně pálivý česnek a také česnekovou sójovku.

              Zboží zařazeno v kategoriích
              slovanskakultura.cz
              Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz